Ako sme pomocou zvlhčovania odstránili prašnosť

Odstraňovanie prašnosti v Clean room-e pomocou zvlhčovacieho systému

Naše zariadenie sú ideálne v otvorených priestoroch alebo dokonca aj vo vnútorných priestoroch. Inštaláciou nášho systému získate 3 systémy v jednom. Použitím rozprašovanej vody dokážete znižovať teplotu o 5-15°Cudržiavate relatívnu vlhkosť v danom priestore a odstraňujete prašnosť.

Problém :
V každom pracovnom prostredí sa tvorí prach, v niektorých prípadoch prach, ktorý má len 1-3 mikrónovú veľkosť. Mikroprach pri bežnom výrobnom procese neróbí badatelné škody, ale vo výrobe kde sa balí tovar do ochranných fólií. Tento prach okamžite uvidíte po nalepení fólie. Problém s mikroprachom môže mať za následok neželané reklamácie, prípadne poškrabanie zabaleného materiálu.

Riešenie:
Nainštalovali sme vysokotlakové vodné čerpadlo do priestora blízko miesta distribúcie vodnej hmly. Nakoľko nebola možnosť priameho napojenia vysokotlakového čerpadla na vodu, demineralizovaná voda do nášho systému sa dostáva pomocou domácej vodárničky, ktorá čerpá vodu z 1000l nádoby. Čerpadlo je napojené na snímač vlhkosti a teploty s 0,5%-nou presnosťou. Tá zabraňuje nadmernej tvorbe vlhkosti, ktorá by sa mohla zrážať na výrobkoch.Vyskotlakové nylon potrubie je nainštalované na bočné strany priestora, kde cca každé 2 metre odseba sú nainštalované mosadzné držiaky trysky a 0,15mm trysky. 0,15mm tryska vytvára takú jemnú vodnú paru ktorá sa do 150cm dokonale odparí, čo minimalizuje riziko znehodnocenia výrobkov. Celý systém je vybavaný automatickým odvodňovaním, čo zabranuje tvorbe kvapiek pri vypínaní a zapínaní zariadenia. Intenzita rozprašovania sa nastavuje na inteligentnej riadiacej jednotke čerpadla, kde je možnosť nastavenia času zapnutia a času vypnutia systému, tento časovač funguje ako automatický cyklovač. Súčasťou čerpadiel vyššej rady sú tlakové snímače na vstupnej a výstupnej strane, snímač teploty čerpadla a ochranné prvky, ktoré zabraňujú poškodeniu čerpadla.

Výsledok: 
Pomocou nášho systému sme dokázali minimalizovať prach, ktorý poletuje vo výrobnom priestore a dokázali sme minimalizovať straty nášmu zákazníkovy.Inštaláciou systému SANFOG zákazník dosiahol aj lepšie pracovné prostredie pre svojich zamestnancov nakoľko sa udržiava relatívna vlhkosť na zdravej úrovni a systém aj znižuje teplotu o 5-10°C vo výrobnom priestore.

Návratnosť investícií?
Vložená investícia je zaplatená už za 3 mesiace!

načítať viac
V prípade ak Vás zaujíma ako viete šetriť pomocou našich systémov, tak nás neváhajte kontaktovať
Kontaktovať

Používaním stránok prevádzkovaných spoločnosťou Sanfog súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.

Súhlasím
Viac info