Potrebujete vychladiť terasu? Toto je najefektívnejšia cesta!

Určite to poznáte. V lete udrú vysoké teploty a na terase vo vašej obľúbenej kaviarni sa nedá vydržať sedieť. Alebo by ste chceli svoj voľný čas tráviť na vlastnej záhradnej terase, no okolo obeda sa to jednoducho nedá kvôli extrémnym horúčavám. Musíte preto vyčkať vo vnútri, kým sa vonku trocha neochladí. Keď sa tak stane a vy si chcete konečne vychutnať svoju kávu, alebo jednoducho začať tráviť čas na záhrade, začne vám ho znepríjemňovať hmyz.

Ideálnym riešením je chladiaca jednotka, ktorá priestor chladí a zároveň zvlhčuje. Takýmto riešením je aj chladenie vodnou parou. Rozprašovacie systémy na vodnú paru sú inovatívnou metódou chladenia a zvlhčovania vonkajších a vnútorných priestorov.

Chladenie funguje na základe vyparovania tak, že studená rozprašovaná voda nasáva teplo z okolia a využíva ho na vlastné odparovanie. Voda sa odparuje okamžite, čím dokáže za krátku dobu znížiť pocitovú teplotu o 8 až 10°C. Každý systém disponuje cyklickým časovačom a inteligentným ovládaním cez aplikáciu, ktorá sa dá riadiť jednoducho a pohodlne z Vášho mobilného telefónu alebo tabletu. Špeciálne trysky, tvoria mikrónové vodné kvapky, ktoré sú 10-krát menšie ako priemer vlasu. Nemusíte sa preto obávať, že budete mať v priestore mokro alebo že by ste poškodili elektronické zariadenia.

Každý systém na vodnú paru má navyše nízke prevádzkové náklady, pričom sa ich spotreba pohybuje okolo 500W. Za zlomok ceny štandardnej klimatizačnej jednotky tak vytvoríte vo vašej záhrade či kaviarni príjemné prostredie aj počas najväčších horúčav.

Výhody riešenia

  • Nižšie prevádzkové náklady oproti štandardným klimatizáciam
  • Možnosť využitia aj vo vnútorných priestoroch
  • Jednoduchá a nenáročná obsluha
  • Chladenie na miestach, kde to doteraz nebolo možné
  • Zdravšie pracovné prostredie pre zamestnancov

Na dnešnom trhu máte na výber v podstate z troch riešení. Rozprašovací centrifugálny ventilátor, vysokotlakový systém alebo odparovací chladič.

Rozprašovací centrifugálny ventilátor

Ide o najlacnejšiu možnosť chladenia, ktoré sa najčastejšie používa na menšie terasy či balkóny. Toto zariadenie má svoju vlastnú nádobu na vodu, ktorá musí byť pravidelne dopĺňaná. Spotreba je pri CoolFan cca 8 hodín nepretržitej prevádzky na jedno naplnenie.

Vysokotlakový systém

Vysokotlakový systém sa skladá z filtra na hrubú nečistotu, vysokotlakového čerpadla, distribučného vedenia alebo špeciálnych zariadení ako rozprašovacia jednotka SkyMist, kazetová jednotka či ventilátor s nerezovým kruhom pre rozprašovacie trysky. Najpoužívanejšia realizácia systému je inštalácia rozprašovacieho vedenia s držiakmi na trysky.

Odparovací chladič

Odparovacie chladiče ochladzujú vzduch pomocou jednoduchého prírodného procesu: odparujúca sa voda znižuje teplotu vzduchu. Čerpadlo berie vodu zo zásobníka a zvlhčuje ňou širokú vložku z prírodnej celulózy. Výkonný ventilátor prefukuje vzduch cez vložku. Voda sa z vložky vyparuje a teplota vzduchu sa prirodzene zníži o niekoľko stupňov. Do prostredia tak prúdi čerstvý a čistý vzduch, ktorý ho zároveň ochladzuje.Odparovacie chladiče sú navyše šetrné k životnému prostrediu, pretože využívajú iba vodu a vzduch pre zabezpečenie energeticky účinného ochladzovania. Tento spôsob využíva až o 80 % menej energie ako chladiace klimatizácie.

Nech už sa rozhodnete pre ktorékoľvek riešenie, kvalita priestoru a vzduchu, ktorý potrebujete ochladiť, sa výrazne zlepší. Na záver si prečítajte niekoľko benefitov, ktoré získate chladením vzduchu vodnou parou.

  • Chladenie vodnou parou nevyužíva žiadne chemické látky.
  • Eliminuje výskyt hmyzu a komárov, ktoré pre vlhšie prostredie nedokážu dostatočne lietať.
  • Vytvára príjemné chladivé prostredie bez reálneho zvlhnutia vecí a ľudí.
  • Má nízku prevádzkovú spotrebu a vyznačuje sa rýchlym ochladením vzduchu v porovnaní s klimatizáciou.
  • Znižuje prašnosť priestoru, v ktorom sa chladenie a zvlhčovanie parou prevádzkuje.

Ak máte dodatočné otázky, prípadne potrebujete poradiť s výberom, pokojne sa nám ozvite.

načítať viac
V prípade ak Vás zaujíma ako viete šetriť pomocou našich systémov, tak nás neváhajte kontaktovať
Kontaktovať

Používaním stránok prevádzkovaných spoločnosťou Sanfog súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.

Súhlasím
Viac info