Ako sme dostali “horský vzduch” do výroby

Pracovné prostredie vo veľkých výrobných halách či menších dielňach je častokrát veľmi prašné a nie veľmi zdravé pre ľudí, ktorí tam pracujú. Inovatívnymi technológiami sa nám však podarilo nasimulovať čerstvý horský vzduch a priniesť ho aj do takých priestorov, kde by to nikto nečakal. Ako teda dostať horský vzduch aj do vašej prevádzky?

Horský vzduch vo vašej prevádzke

Horský vzduch je svieži, chladivý a dostatočne vlhký. Presne takýto vzduch dokážeme vytvoriť v akomkoľvek priestore aj bez toho, aby veci ostali vlhké či mokré. Pre jednoduchšie pochopenie. Pod horským vzduchom rozumieme vzduch, ktorý je chladný a dostatočne vlhký. Pojem horský pochádza z „vodopádu“, kde pri páde vody vznikajú malé kvapky, ktoré sa okamžite odparia a tak ochladia vzduch. Ide o proces evaporačného chladenia, ktoré vymyslela sama príroda. My sme tento proces dostali do prevádzok vďaka adiabatickému chladeniu. Adiabatické chladenie funguje na rovnakom evaporačnom procese.

Chladenie vodou bez mokrých strojov a pracovníkov

Nemusíte sa báť. Pri chladení vodnou parou nevznikajú na pracovisku vlhké ani mokré miesta. Naše zariadenia sa dajú využívať ako v exteriéri tak aj v interiéri. Chladenie funguje na základe teórie vyparovania, kde studená voda nasáva teplo z okolia a použije túto energiu pre vlastne odparovanie. Aby bola maximalizovaná kapacita nasávania vody, a aby absorbovalo čo najviac tepla z atmosféry bez akéhokoľvek problému vlhkosti, naše zariadenia používajú špeciálne trysky, ktoré vytvoria 5 mikrónové vodné kvapky (čo je 10 krát menšie než vlasový priemer). Vďaka týmto tryskám zariadenie vytvára okolo seba „hmlu“ tak, aby vodné kvapky nasali čo najviac tepla z okolia pred úplným vyparením. Táto metóda je známa ako „bleskové odparovanie“ vody, kde vodná para dokáže znížiť vonkajšiu teplotu o 10 – 15°C bez toho, aby boli použité chemikálie alebo iné zdraviu škodlivé látky.

Šetrite zdravie zamestnancov aj náklady na chladenie

Všetky naše technológie sú zelené, čo znamená, že nepoužívajú chemikálie a iné „chladivo“, ktorého únik poškodzuje životné prostredie a zväčšuje ozónovú dieru. Naše chladiace systémy vám tiež ušetria náklady na prevádzku chladenia, keďže ich cena je len zlomok z bežnej ceny iných chladiacich systémov. Veľkou výhodou je, že naše chladiace systémy nemusia iba bezhlavo vychladiť celé priestory. Dokážeme totiž cielene chladiť pracovníkov a konkrétne pracoviská, čím zefektívnime proces chladenia. Neminieme tak vaše peniaze na zbytočné a neefektívne plošné chladenie.

Vstupná investícia sa pohybuje na úrovni ¼ ceny štandardného chladenia. Pri nižších nákladoch dokážete miesto zbytočne prehnaného plošného chladenia priniesť na pracoviská efektívne chladenie spolu zo zvlhčovaním, ktoré je prospešné pre stroje a zdravie zamestnancov.

Systémy majú nízke prevádzkové náklady. V jednom systéme zákazník dostane viac technológií:

  • Chladenie
  • Zvlhčovanie
  • Odstraňuje prašnosť
  • Môže aj dezinfikovať (opcia) treba však doplniť štandard SANFOG systém o systém dávkovania dezinfekčnej látky

Výhody systémov Sanfog

  • Nižšie prevádzkové náklady v porovnaní so štandardnými klimatizačnými jednotkami,
  • možnosť využitia aj v športových halách,
  • jednoduchá a nenáročná obsluha,
  • chladenie aj na miestach, kde to doteraz nebolo možné,
  • chladenie prirodzeným spôsobom, bez škodlivých látok,
  • zvýšenie návštevnosti vášho podniku vďaka príjemnému ovzdušiu a čistote,
  • nie je potrebné výrobné priestory vlhčiť rozlievaním vody po podlahe, prípadne kropiť a pod.,
  • zdravšie pracovné prostredie pre zamestnancov,
  • kvalitnejšie prostredie pre výrobu a prácu s hydroskopickými materiálmi,
  • stabilná úroveň vlhkosti materiálov vo výrobnom procese (materiály na báze dreva, papiera, textilu apod.).

Sme lídri na trhu

Naša spoločnosť má viac ako 10 rokov skúseností a patrí tak medzi najvýznamnejších hráčov na trhu. Ponúkame špičkové riešenia, vďaka ktorým pomáhame firmám v rámci celej Európy šetriť náklady a zároveň zlepšovať pracovné prostredia pre zamestnancov, ako aj spríjemňovať vonkajšie posedenie či už v HORECA segmente alebo  na domácej terase. Prečítajte si pár našich realizácií, ktoré hovoria samé za seba:

Volkswagen Slovakia

Adiabatické chladenie na časti výrobnej linky, kde sme za minimálne prevádzkové náklady uskutočnili pokles teploty o 8°C v letnom období, zlepšila sa kvalita laku o 8 %, zlepšilo sa pracovné prostredie na pracoviskách. Tým, že sme znížili teplotu o 8°C sa mohli zrušiť niektoré oddychové časy počas výroby, čo zlepšilo produktivitu výrobného cyklu, a tak v konečnom dôsledku bolo možné vyrobiť viac áut.

Porfix

Cieľom, pri tomto projekte, bolo znížiť prašnosť pri výrobe. Firma Porfix vyrába tvárnice z pórobetónu. Pri výrobe týchto tvárnic vzniká veľké množstvo prachu. Firma potrebovala riešenie na elimináciu prašnosti tak, aby sa zvýšila efektivita práce. Zákazníkovi sme navrhli Sanfog systém s ventilátormi a znížili sme prašnosť o 30 %. Týmto sme vytvorili lepšie pracovné prostredie a o dve úrovne sme znížili náročnosť práce. Pre zákazníka to znamená, že pracovníci sa neunavia tak rýchlo a zaplatí menej za nebezpečné pracovisko. V letných mesiacoch sa systém využíva aj na chladenie.

Makrowin

Firma sa zaoberá výrobou drevených okien a dverí. Zákazník nás oslovil s požiadavkou zvlhčovania výrobnej haly a skladu, aby nedošlo k poškodeniu dreva kvôli nízkej % pH. Dodali sme automatický systém zvlhčovania, ktorý udržiava ideálnu vlhkosť pri obrábaní dreva a pri skladovaní. Po nainštalovaní systému si zákazník všimol, že má lepší vzduch vo výrobe, ako v kancelárii. V súčasnosti riešime, ako by sme mohli vytvoriť horský vzduch pre klienta aj v kancelárskych priestoroch.

Hengstler Kežmarok

Znížili sme chorobovosť zamestnancov o 35 %, kvalita výrobkov sa zvýšila o 45 %.

Tatratextil Poprad

Znížili sme elektrostatické výboje v prevádzke o 100 %, zvýšila sa kvalita produkcie o 55 %

Chceli by ste aj vy ušetriť množstvo nákladov a dostať horský vzduch do vašej prevádzky? S našimi chladiacimi adiabatickými systémami to nie je žiadny problém. Kontaktujte nás a my urobíme maximum pre to, aby sme naplnili všetky vaše potreby a požiadavky.

načítať viac
V prípade ak Vás zaujíma ako viete šetriť pomocou našich systémov, tak nás neváhajte kontaktovať
Kontaktovať

Používaním stránok prevádzkovaných spoločnosťou Sanfog súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.

Súhlasím
Viac info