Adiabatické chladenie

Adiabatické chladenie – efektívne chladenie interiérov v harmónii s prírodou

Ak ešte vo svojej firme či prevádzke nevyužívate zvlhčovací systém, je najvyšší čas sa nad jeho zavedením zamyslieť. Výhod, ktoré zvlhčovacie systémy ponúkajú, je mnoho.

Adiabatické chladenie predstavuje efektívny spôsob ochladzovania interiérov. Pracuje na princípe, ktorý bol odpozorovaný zo samotnej prírody. Adiabatické chladenie je typické napríklad pre okolie vodopádov, kde sa chladná vodná para rozptyľuje v okolí. Pozorovať ho môžete aj v bežnom živote. Ak si napríklad namočíte tričko, pri odparovaní vody z neho okamžite pocítite ochladenie. Je to preto, že vodná para, ktorá sa uvoľní do prostredia má nižšiu teplotu ako vzduch. Dochádza tak k efektívnemu chladeniu.

Oplatí sa prečítať: Priemyselné zvlhčovanie vďaka zvlhčovači vzduchu

Adiabatické chladenie – efektívne chladenie interiérov v harmónii s prírodou

Ako presne funguje adiabatické chladenie?

Náš systém adiabatického chladenia je ideálnym riešením pre otvorené priestory aj pre rôzne typy vnútorných priestorov. Systém využíva teóriu vyparovania, ktorá funguje na princípe, v ktorom studená voda nasáva teplo z okolitého prostredia a vzniknutú energiu používa na vlastné odparovanie. Naše zariadenia využívajú špeciálne trysky, ktoré vytvárajú malé vodné kvapky (s veľkosťou len 5 mikrónov).

Za pomoci trysiek vytvára systém okolo seba vodnú hmlu. Mikrónové kvapky vody okamžite nasávajú teplo z okolitého prostredia, ešte pred svojim vyparením. Ide o takzvané „bleskové vyparovanie“. Tým dochádza k zníženiu vonkajšej teploty o zhruba 10 – 15°C. Adiabatické chladenie pritom nevyužíva žiadne chemické alebo zdraviu škodlivé látky. Zároveň, v priestore dochádza k požadovanému ochladzovaniu, no nevzniká pocit vlhkosti. Výsledkom adiabatického chladenia je účinné a ekologické chladenie, ktoré je vhodné pre rôzne interiéry.

Poznáte hlavné výhody adiabatického chladenia?

Adiabatické chladenie má nespočetné množstvo výhod. Tou najdôležitejšou je samozrejme ekologickosť a zdravotná nezávadnosť takéhoto ochladzovania priestorov. Adiabatické chladenie vás však určite poteší aj svojou mimoriadne nízkou spotrebou energií. Aj preto je vhodné pre širokú oblasť priemyslu, aj pre gastro či reštauračné a hotelové priestory.

Vstupná investícia do adiabatického chladenia má veľmi rýchlu návratnosť. Postará o tiež o vysokú úsporu elektrickej energie, a to až do 90%. Príjemné, zdravé a bezpečné prostredie s vždy čistým a čerstvým vzduchom si vďaka adiabatickému systému Sanfog budete môcť užívať vy, vaši zamestnanci či vaši hostia aj vo vašej firma alebo na vašej prevádzke.

načítať viac
V prípade ak Vás zaujíma ako viete šetriť pomocou našich systémov, tak nás neváhajte kontaktovať
Kontaktovať

Používaním stránok prevádzkovaných spoločnosťou Sanfog súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.

Súhlasím
Viac info